Foto: Grønt Fokus

Gjør drivhuset til en sommerhage

Det er mulig å slå to fluer i én smekk

For Grønt Fokus

grøntfokus bruker

Grønt Fokus

24. februar 2021
For Grønt Fokus

grøntfokus bruker

Grønt Fokus

24. februar 2021
Foto: Grønt Fokus
Foto: Grønt Fokus
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210224185856915.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210224185856790.jpg?maxwidth=2000
_DSC0057_edited.jpg _DSC0057_edited.jpg
0

Med et drivhus i hagen har du selvsagt alle forutsetninger for å være selvforsynt med de fleste grønnsaker, men drivhuset kan brukes til mer enn som så. Med de riktige grepene kan du faktisk bruke det som en sommerhage der du kan nyte late dager gjennom sommerhalvåret. Perfekt for dem som både ønsker seg drivhus og hagestue til bruk om sommeren, men som kanskje ikke har plass på tomten eller nok penger til å prioritere begge deler.

Sittegruppe gjør susen

Det første du kan gjøre, er å lage en sittegruppe som utgjør samlingspunktet i drivhuset. Den kan selvsagt settes rett på jorden eller grusen du typisk har i drivhuset fra før av, men av hensyn til renslighet kan du også vurdere å legge belegningsstein eller en skiferplatting på bakken. Begge deler er forholdvis overkommelige oppgaver for en middels handy boligeier og gir deg det lille ekstra i det som er i ferd med å bli din nye sommerhage.

Med riktige stoler og bord, kan du også bruke det til andre ting enn å late deg – kanskje drivhuset er det perfekte hjemmekontoret enkelte dager? Det kan være svært forfriskende å jobbe i andre omgivelser enn kjøkkenet og stua som du tilbringer mange nok i timer i som det er. Din nye sommerhage kan også være det perfekte stedet å la barna ta sine første overnattinger under «åpen» himmel. Det finnes mange muligheter – du må bare oppdage dem.

Lag vegger av vekster

Har du ikke drivhuset fullt av vekster allerede, kan det være smart å skaffe seg noen litt større vekster som både gir deg gode grønnsaker og som bidrar til å skjerme mot innsyn. Det blir straks mye lunere og hyggeligere ved sitteplassen hvis du kan bruke planter til å avgrense og lage en egen sone der du kan sette deg ned og slappe av. Har du litt høyde under taket, får du kanskje plass til å henge opp en lysekrone med stearinlys også – perfekt når sommerdagen går mot slutten og det mørkner.

En liten dam er heller ikke feil å hvile øynene på. Den trenger ikke å være spesielt stor, så selv om du har liten plass er det mulig å få til. Hva du har plass til avhenger selvsagt av hvor stort drivhuset ditt er, men av hensyn til algevekst kan det være smart å unngå en veldig liten dam. Med litt størrelse på dammen blir faktisk det enklere å vedlikeholde den over tid.

Hvis du vil ha fisker i dammen, er det viktig at den har en dybde på minimum 80 cm. for at fiskene skal kunne overvintre i dem. Både karper, koi og gullfisk er typiske fiskeslag som egner seg i en hagedam, men det er viktig å sjekke hvilke leverforhold de trives under før du setter i gang arbeidet. Karper krever for eksempel mer enn gullfisk, og det er ditt ansvar å sørge for at dyrene dine har det bra.  

PS! For de som vil utvide sesongen til både høst og vår, er det faktisk mulig å montere vedovn og pipe i et drivhus. Vil du gjøre det litt enklere, kan du selvsagt også bruke en vifteovn eller liknende for å gi litt ekstra varme når du trenger det. En god jakke, et pledd og en kopp med rykende varm drikke gjør selvsagt også nytten.


3496
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
Les også